Събития

Над 100 либерали от НДСВ са обучени по проекта на ЛИПА

Над 100 либерали от НДСВ са обучени по проекта на ЛИПА 28 юни, 2010Коментирай

Над 100 са обучените представители на НДСВ в рамките на проекта на ЛИПА за подобряване публичността и организиране на дейности „пресцентър“ в регионите.

 

До момента локални обучения бяха проведени в Пловдив, Враца и Шумен с участието на 20 областни, 30 общински и 14 младежки структури на НДСВ.

 

Проектът по основи на публичната комуникация и организация на дейност «пресцентър» се реализира в партньорство на ЛИПА с НДСВ, МНДСВ и консултантите от VIPSolutions.

 

В събота, 26 юни 2010 г.,  в София се проведе четвъртото от поредицата обучения. В него взеха участие близо 40 души от София (23, 24 и 25 МИР), София – област (26 МИР), регионите на Благоевград и Перник, както и представители на структурите в Габрово, където на 19 юни имаше частични местни избори

 

Тренингът в събота беше открит от секретаря на НДСВ Олимпи Кътев.

 

Бяха дискутирани основните правила за организиране на пресцентрове в местните партийни струкутри, механизмите на професионалната публичност, правилата при убеждаването и изграждането на политически имидж, технологията на връзките с медиите и др.

 

Пред участниците беше представен и сравнителен анализ на публичността на различни политически партии в многомандатните избирателни райони в София и София-област.
Следващото обучение в рамките на проекта ще се проведе в Бургас за структурите от Югоизточна България.