Реч на британския премиер Дейвид Камерън пред Мюнхенската конференция по сигурността /EN/

Неотдавна пред Мюнхенската конференция по сигурността британският министър-председател Дейвид Камерън произнесе реч за тероризма и радикализма. Прочетете повече в речта му, която предлагаме тук в оригинал на анлийски език. Резюме на речта на български език можете да намерите в секция "Събития" на сайта ни, а пълният текст на български език можете да прочетете в "Публикации". Източник: www.number10.gov.uk - официален сайт на британския министър-председател.

Специален доклад на ИМП за нарушаване на права и свободи на гражданите в България

Специален доклад на Института за модерна политика от 8 февруари 2011 г. за действията на правителството и службите за сигурност в България, които застрашават или пряко нарушават основни права и свободи на гражданите (пълен текст на документа)

Цветозар Томов пред "Правен свят": В кутията на Пандора остана само надеждата

Пълен текст на публикацията на социолога Цветозар Томов "В кутията на пандора остана само надеждата" от първия за 2011 год. брой на сп. "Правен свят" (11 февруари 2011 г.)

Борислав цеков пред "Труд": Борисов да поеме курс към съгласие и реформи

"Борисов да поеме курс към съгласие и реформи" - интервю на Борислав Цеков - председател на Института за модерна политика и член на УС на Либералния институт за политически анализи - пред в. "Труд" от 12 февруари 2011 г.

Публична лекция на Меглена Кунева в Пловдив: Трябват ни политици на знанието

Предлагаме на вниманието Ви пълния текст на публичната лекция на Меглена Кунева "2011: Новите измерения на свободата", изнесена в Пловдив на 8 февруари 2011 г. За свободата, политиците на знанието, приоритетите на развитието на България, правовия ред и България през 2011. Повече по тези и другите засегнати в речта теми, можете да прочетете тук.

Група за анализи

Галерия

Разгледай