Назад

Второ обучение по публичност организирано от ЛИПА

На 12 юни 2010 г. във Враца се състоя второто от поредицата тренинг-обучения по основи на публичната комуникация, комуникационен и събитиен мениджмънт за регионалните структури на НДСВ. Тренингът беше предназначен за областните и общински клубове от Северозападна България – Враца, Видин, Монтана, Плевен и Ловеч.

 

Обучението се реализира по партньорски проект на Либералния институт за политически анализи (ЛИПА), НДСВ и МНДСВ. Първият от тренингите се състоя в Пловдив на 29 май за структурите от южен централен район на страната.

 

В рамките на обучението във Враца се разискваха теми, свързани с участие в публични събития, професионализиране на връзките с медиите, етикет и протоколно поведение, организация на форуми. Акцент беше поставен и върху проблемите на комуникацията с общности, психологическите аспекти на общуването, принципите на работа при кризи, аспектите на убеждаването, оперативната организация на регионалните пресцентрове. Форумът завърши с решаване на казуси от реалната практика. 

 

Обучаващият орган в рамките на проекта е VIPSolutions– PR-консултанти с дългогодишен опит в публичната комуникацияи политическия PR.

 

Проектът е част от стратегията на ЛИПА и НДСВ за устойчиво развитие на комуникацията с публиките чрез изграждането на регионални информационни звена и подобряване вътрешната комуникация между регионите.

 

Следващото обучение в рамките на проекта е в гр. Шумен на 19 юни 2010 г. То се организира за регионалните партийни структури от източна и североизточна България.

 

Група за анализи

Галерия

Разгледай