Събития

Представяне новата книга на Аспарух Панов

Представяне новата книга на Аспарух Панов 30 януари, 20102 Коментари

„Пропуснатите възможности за общо участие на СДС и НДСВ в управлението на страната след 2001 г. са една от най-големите, фундаментални грешки на българския преход“, казва Аспарух Панов в новата си книга.

 

На 29-ти януари в хотел „Радисън“ от 18 часа книгата беше представена пред политици и общественици новата книга на Аспарух Панов „СДС и НДСВ – героите и жертвите на прехода“.

 

Двайсет години авторът на емоционалния политически анализ за тъжното разминаване на НДСВ и СДС на политическата сцена е ангажиран с демократичните промени на обществото ни. Аспарух Панов е бил член на СДС и е отговарял за външната политика и международните отношения между 1991 и 1994 г. Бил е народен представител в 36-то НС и е ръководил българската делегация в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, председател на групата за приятелство с германския Бундестаг, вицепрезидент на ПАСЕ, вицепрезидент на либералната група в ПАСЕ, вицепрезидент на Либералния интернационал.

 

Либерал по душа Аспарух Панов е и кандидат от листата на НДСВ за евродепутат през 2007. От 1998 г. работи в германската фондация за либерална политика „Фридрих Науман“ и реализира много проекти в България, Македония и страните от Казвказ.