Събития

В Пловдив се проведе първо обучение по проект на ЛИПА

В Пловдив се проведе първо обучение по проект на ЛИПА 31 май, 2010Коментирай

На 29 май 2010 г. в Пловдив се състоя първото от поредицата тренинг-обучения по основи на публичната комуникация, комуникационен и събитиен мениджмънт за регионалните структури на НДСВ. Обучението се реализира по партньорски проект на Либералния институт за политически анализи (ЛИПА), НДСВ и МНДСВ.

 

Тренингът в Пловдив беше предназначен за областни и общински структури на НДСВ от централния южен район на България – Пловдив – град, Пловдив – област, Пазарджик, Казанлък, Стара Загора, Смолян и Кърджали.

 

Обучаващият орган по проекта е VIPSolutions– PR-консултанти с дългогодишен опит в публичната комуникация.

 

В рамките на обучението в Пловдив се разискваха теми, свързани с професионализиране на връзките с медиите, организация и участие в публични събития, етикет, протокол, комуникация с общности и публики, психологически аспекти на комуникацията и убеждаването, принципи на работа при кризи, оперативна организация на дейността пресцентър в регионалните партийни структури.

 

Проектът е част от стратегията на ЛИПА и НДСВ за устойчиво развитие на комуникацията с публиките чрез изграждането на регионални информационни звена и подобряване вътрешната комуникация между регионите.

 

Следващото обучение в рамките на проекта е в гр. Враца на 12 юни 2010 г. В него ще бъдат включени регионалните партийни структури от северозападна България.