Събития

Участие на Илия Лингорски във форума на AIESEC

Участие на Илия Лингорски във форума на AIESEC 23 март, 2011Коментирай

Изпълнителният директор на ЛИПА Илия Лингорски взе участие във форума на AIESEC „Бизнесът в действие“. Семинарът се проведе в Благоевград на 19 и 20 март 2011 г.

 

AIESEC е най-голямата международна студентска организация, която има представителства в над 110 държави, като обединява над 38 000 младежи от над 1700 университета. Клонът в България е основан през 1990 година и е един от най-бързо развиващите се в Централна и Източна Европа по показателя осъществени стажове. AIESEC присъства в 6-те най-големи университетски центрове в България.

 

Лекцията на Илия Лингорски в Благоевград беше на тема „Life and Risk“. Прецентацията му включваше принципите на възникване и управление на риска в реална бизнес среда и предприятия.

 

В изявлението си пред участниците Илия Лингорски обхвана темите за същността на риска в бизнеса и причините за  възникването му. Той говори и за принципите на управлението на риска и изграждането на здрава бизнес културата, която би дала успешен изход при сблъсък с непредвидимото.

 

Целтта на лекцията на изпълнителния директор на ЛИПА бе да окуражи участниците в семинара да се възползват от всяка сложна и непредвидена ситуация в начинанията им за постигане на личностен растеж като лидери, което неминуемо би довело не само до преодоляване на трудностите, но и в крайна сметка до растеж на техните предприятия и кариерно развитие.

 

Във форума в Благевград участваха над 120 студенти от 11 националности и близо 20 партньорски компании и организации.