Събития

Илия Лингорски ще представя ЛИПА в Пролетната генерална асамблея на ELF в Брюксел

Илия Лингорски ще представя ЛИПА в Пролетната генерална асамблея на ELF в Брюксел 5 април, 2011Коментирай

ЛИПА ще вземе участие в Пролетната генерална асамблея на Европейския либерален форум (EЛФ). Институтът ще бъде представен от Илия Лингорски – изпълнителен директор. Събитието се провежда в Брюксел на 7 и 8 април.

 

Над 40 участника ще се включат в програмата. Сред тях са представители на либерални формации и организации от Великобритания, Италия, Германия, Швеция, Полша, Гърция, Финландия, Испания, Белгия, Словения и други европейски държави.

 

В дневния ред на форума е предвидено отчитане на резултатите от работата на ЕЛФ за 2010 година, избор на президент на ЕЛФ и актуализация на дейностите за 2011 година.

ЕЛФ има за цел да обедини НПО, фондации и мозъчни тръстове в рамките на Европейския съюз, които споделят либералните ценности и демократичните реформаторски идеи.

 

Либералният форум работи в активно сътрудничество с групите на Европейския парламент, групата на ЕЛДР и други либерални и реформаторски групи, както и с Либералната младежка организация на ЕЛДР.

 

Посредством обучения, изследвания и анализи, ЕЛФ участва и допринася за дебата по въпросите на европейската интеграция и насърчаването на активното гражданско общество, укрепването на либералното, демократично и реформаторско  движение в цяла Европа, изпълнява дейности свързани с изграждането на единната европейска демокрация и организира и участва в редица международни конференции и форуми посветени на политиката.

 

Български представител в ЕЛФ е ЛИПА, като институтът получи статут на пълноправен член на 1 октомври 2010 годна.

 

Повече информация за Европейския либерален форум и Пролетната генерална асамблея в Брюксел можете да прочетете на официалната страница на ЕЛФ.