Събития

Започна обучението на ЛИПА и Фондация „Фридрих Науман” на кандидатите за кметове от НДСВ

Започна обучението на ЛИПА и Фондация „Фридрих Науман” на кандидатите за кметове от НДСВ 12 август, 2011Коментирай

Днес Боровец започна тридневното обучение на кандидатите за кметове и водачите на листи за общински съветници от НДСВ в предстоящите през есента Местни избори.

 

Обучението „Местни избори 2011 – основно предизвикателство пред НДСВ” се организира и провежда от Либералния институт за политически анализи (ЛИПА) и Фондацията за свободата „Фридрих Науман”.
Събитието започна с представяне на новото съвместно издание „Предизборен справочник Местни избори 2011” на ЛИПА и Фондация за свободата „Фридрих Науман”, в което са поместени основни правила за провеждане на ефективна предизборна кампания в предстоящите наесен избори.

 

В програмата на форума е включено запознаване на кандидатите за кметове и общински съветници с новите моменти в Изборния кодекс. Ще бъдат обсъдени също технологията за планиране и успешно провеждане на предизборна кампания, работата с медии и правилата за комуникация с избирателите, основни юридически и политически проблеми на местната власт, провеждане на предизборна кампания по интернет и други теми.
В обучението участват близо 60 кандидати на НДСВ за местните избори, като половината от тях са от младежките структури на партията.

 

Снимки от събититето можете да видите в Галерията на сайта ни.