Събития

Със семинар в Русе приключи първият етап от проекта „Права и отговорности на гражданите в ЕС“

Със семинар в Русе приключи първият етап от проекта „Права и отговорности на гражданите в ЕС“ 1 април, 2012Коментирай

Вчера, 31-ви март, в Русе се проведе третият семинар по проекта „Права и отговорности на гражданите в Европейския съюз”. Проектът се реализира в партньорство на ЛИПА със Студентския клуб на политолога (СКП) към Софийския университет и Фондация за свободата „Фридрих Науман“.

 

Със семинара в Русе приключи първият етап на поредицата от семинари. Студентите от СКП този път се срещнаха с възпитаници на Училището за европейски езици „Св. Константин Кирил Филисоф“ и работиха по темите за основните граждански и човешки права в ЕС, институциите и документите, които ги регламентират, историческите и обществени предпоставки, свързани с възникването им. Семинарът протече във формат „младежи обучават младежи”, като възпитаниците на училището показаха висока подготвеност и информираност при решаването на казусите и в дискусиите.

 

До момента по проекта „Права и отговорности на гражданите в ЕС“ студентите политолози проведоха семинари в Пловдив , Габрово и Русе и връчиха общо над 70 сертификата на участниците и учебните заведения.

 

Предвижда се втори етап през есента в градовете Стара Загора, Бургас, Шумен и София.

 

Снимки от русенския семинар и от срещите на младежите в Пловдив и Габрово можете да разгледате в галерията на сайта. В секция „Публикации“ са налични информационни и рекламни материали. В сайта на Студентския клуб на политолога и във Фейсбук-страницата на проекта е поместена допълнителна информация.