Събития

Проектът Права и отговорности на гражданите в Европейския съюз продължава във втория си етап

Проектът Права и отговорности на гражданите в Европейския съюз продължава във втория си етап 14 ноември, 2012Коментирай

Проектът на ЛИПА и Студентския клуб на политолога при Софийския университет, подкрепен от Фондация за свободата „Фридрих Науман“, продължава във втория си етап – от м. ноември до края на 2012 г.

 

Четвъртият семинар по проекта ще се реализира в събота в Шумен. Студентите от СКП този път ще се срещнат с възпитаници на ПМГ „Нанчо Попович“ в Шумен и ще разискват темите за основните граждански и човешки права в ЕС, институциите и документите, които ги регламентират, историческите и обществени предпоставки, свързани с възникването на правата.

 

Семинарът е първият от втория етап на проекта и ще бъде последван от формати в Бургас и Стара Загора до края на 2012 година.

 

До момента по проекта „Права и отговорности на гражданите в ЕС“ студентите политолози проведоха семинари в Пловдив, Габрово и Русе и връчиха общо над 70 сертификата на участниците и учебните заведения.

 

В секция „Публикации“ са налични информационни и рекламни материали. В сайта на Студентския клуб на политолога и във Фейсбук-страницата на проекта е поместена допълнителна информация.