Събития

Негово Величество бе гост на публичната лекция на г-н Франко Фратини

Негово Величество бе гост на публичната лекция на г-н Франко Фратини 2 февруари, 2013Коментирай

Публикувано на 31 януари 2013  на страницата на Н.В.Симеон II

 

Негово Величество бе сред гостите на публичната лекция на г-н Франко Фратини, която се състоя вчера, в х-л „Шератон”, по покана на Министъра на отбраната г-н Аню Ангелов и Министъра на външните работи г-н Никола Младенов. Г-н Фратини, който е номиниран от италианското правителство като кандидат за поста Генерален секретар на НАТО, изнесе лекция на тема „Променящите се предизвикателства пред сигурността в днешния променящ се свят”.

 

Цар Симеон II се познава с г-н Франко Фратини от дълги години. По времето на Неговия мандат като министър-председател се е срещал многократно с г-н Фратини в качеството му на заместник-председател на Европейската комисия и комисар по правосъдието, свободата и сигурността. Извън служебните срещи г-н Фратини е бил гост на Негово Величество заедно със своят съпруга в „Царска Бистрица”.

 

След публичната лекция Негово Величество изказа задоволството си, че за първи път от създаването на НАТО има такава сериозна номинация от държава от Южна Европа, в лицето на г-н Фратини, за поста Генерален секретар.

 

Източник: www.kingsimeon.bg

снимка: Параскева Георгиева