Събития

Представяне на доклада на фондация РискМонитор „Рискове за националната сигурност на България“

Представяне на доклада на фондация РискМонитор „Рискове за националната сигурност на България“ 18 април, 2013Коментирай

Публикувано на 16 април 2013 на страницата на Фондация РискМонитор

Автори на доклада: Стефан Попов, Георги Ганев, Юлиян Попов, Албена Стамболова, Петя Кабакчиева, Васил Гарнизов

На 16 април  в Гранитна зала на Министерски съвет, бе представен текстът на „Рискове пред България 2020-2025 г.“ Докладът обобщава резултатите от работата по проекта „Рискове за националната сигурност на България в следващите 10–15 години“. Проектът бе изпълнен от екип на РискМонитор, с финансовата подкрепа на Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа.

Настоящата публикация е построена върху анализ в термините на риска – подход, актуален за света след началото на голямата криза през 2008 година. В тази променена среда, политиките по управление на риск продължават да са встрани от фокуса на публичните политики и политическия дебат в България.

Авторите на „Рисковете до 2020-2025 година“ си поставят за цел да въведат в публичната сфера на България едно ново схващане за “риск” и “рисково общество”. Широкото понятие за риск тук е конкретизирано и ограничено до сферата на сигурността. При това е предложена нова методология и принципно нова за България ориентация в разбирането на рисковете за националната сигурност.

Тук можете на изтеглите целия доклад във формат PDF

Източник: Интернет страница на Фондация РискМонитор