Събития

ЛИПА е партньор в събитие в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019г.

ЛИПА е партньор в събитие в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019г. 25 юли, 2014Коментирай

ЛИПА е съорганизатор на изложба в подкрепа на кандидатурата на София за културна столица 2019г. Двайсет фотографии от столицата, които преоткриват нейния дух и характер, ще бъдат подредени в парк Врана в началото на септември. В продължение на месец и половина фотографи – любители и професионалисти от различни възрасти, ще снимат града – неговата култура и история. Част от техните снимки ще бъдат показани в парка, а останалите ще бъдат достъпни на сайт, чието създаване предстои. Там фотографите ще разказват и история за заснетото място.

Към инициативата вече се присъединиха и две столични училища – 25-то и 51-во. Те ще получават съвети от професионалисти и така за много от децата фотографията може да се превърне в хоби или дори в бъдеща професия. Желаещите да участват могат да заявят това на адрес pogledni.sofia@abv.bg.

Чрез изложбата в парка гостите на София ще видят, че и в периферията на града има място за изкуство, а градът има много забележителни културни и исторически места, встрани от обичайните туристически маршрути.

 

Изложбата „Погледни” се осъществява с финансовата подкрепа на Столична община -Програма Европа, 2014 г. Партньори в проекта са Фондация Региони за европейско разширение и ЛИПА.