Събития

Второ обучение по публичност организирано от ЛИПА

Второ обучение по публичност организирано от ЛИПА 13 юни, 2010Коментирай

На 12 юни 2010 г. във Враца се състоя второто от поредицата тренинг-обучения по основи на публичната комуникация, комуникационен и събитиен мениджмънт за регионалните структури на НДСВ. Тренингът беше предназначен за областните и общински клубове от Северозападна България – Враца, Видин, Монтана, Плевен и Ловеч.

 

Обучението се реализира по партньорски проект на Либералния институт за политически анализи (ЛИПА), НДСВ и МНДСВ. Първият от тренингите се състоя в Пловдив на 29 май за структурите от южен централен район на страната.

 

В рамките на обучението във Враца се разискваха теми, свързани с участие в публични събития, професионализиране на връзките с медиите, етикет и протоколно поведение, организация на форуми. Акцент беше поставен и върху проблемите на комуникацията с общности, психологическите аспекти на общуването, принципите на работа при кризи, аспектите на убеждаването, оперативната организация на регионалните пресцентрове. Форумът завърши с решаване на казуси от реалната практика.

 

Обучаващият орган в рамките на проекта е VIPSolutions– PR-консултанти с дългогодишен опит в публичната комуникацияи политическия PR.

 

Проектът е част от стратегията на ЛИПА и НДСВ за устойчиво развитие на комуникацията с публиките чрез изграждането на регионални информационни звена и подобряване вътрешната комуникация между регионите.

 

Следващото обучение в рамките на проекта е в гр. Шумен на 19 юни 2010 г. То се организира за регионалните партийни структури от източна и североизточна България.