Събития

Илия Лингорски участва в среща с представители на Свободната демократическа партия на Германия

Илия Лингорски участва в среща с представители на Свободната демократическа партия на Германия 21 април, 2011Коментирай

Вчера изпълнителният директор на ЛИПА Илия Лингорски участва в среща с гостуваща в България делегация на специализираната комисия по външна политика и сигурност на Свободната демократическа партия (FDP) от провинция Саксония-Анхалт в Германия.

 

 

Политиците от FDP бяха в България по покана на регионалния офис на Фондация за свободата „Фридрих Науман” в София. В групата участваха председателят на комисията д-р Хелмут Хьоролд, който ръководеше делегацията, либерални политици от местната власт в районите на Магдебург, Халле (Заале) и Десау, от провинциалните министерства на финансите и на икономиката и труда, както и предприемачи и университетски преподаватели.
 

По време на срещата бяха обсъдени новите предизвикателства пред либералната политика в Европа и ситуацията в България в контекста на присъединяването ни към Шенген и еврозоната. Присъстващите разискваха различни аспекти на провежданите в България и Германия либерални политики, предизвикателствата пред процесите на изграждане на модерна демокрация и ролята на конструктивния диалог за постигане на нов тип политическа култура, особено в сферата на сигурността и външната политика.
 

В срещата с делегацията от FDP участваха представителите на Фондация за свободата „Фридрих Науман” Петер-Андреас Бохман и Аспарух Панов, председателят на НДСВ Христина Христова и представители на Либералния институт за политически анализи.

 

Снимки от събитието са публикувани в Галерията на сайта ни.