Събития

Консолидация и укрепване на демократичните организации – 3-дневен форум на ELF в България

Консолидация и укрепване на демократичните организации – 3-дневен форум на ELF в България 15 април, 2011Коментирай

Форумът „Консолидация и укрепване на демократичните организации в България, Румъния и бившата югославска република Македония” ще се проведе от днес до 17 април в Правец.

 

Той се организира от Европейския либерални форум (ELF), с подкрепата на Фондация за свободата „Фридрих Науман“ (Германия), Либералния институт за политически анализи – ЛИПА (България) и Института за либерални изследвания – ISL (Румъния) и се финансира от Европейския парламент.

 

След приемането на ЛИПА за член на ELFпрез м. октомври 2010 г., това е първото събитие на Европейския либерален форум, което се организира в България.

 

ЛИПА, който е и единственият български член на ELF, и представителството на Фондация за свободата „Фридрих Науман” в София ще са домакини от българска страна. Либералният институт за политически анализи ще бъде представен от изпълнителния директор Илия Лингорски.

 

В програмата са предвидени 4 сесии в 3 работни дни с модератор Манфред Рихтер – член на УС на Фондация „Фридрих Науман”. Участниците ще представят най-добрите практики и трудностите на старите и нови страни –членки в консолидирането и укрепването на демократичните си организации.

 

Как се определя базата на една конкурентната либерална програма в 21-ви век, как се постига маркетингов успех с либерална програма, колко демократични са статутите, правилниците и изборните правила в организациите и как се създава успешна коалиция са основните теми, които ще бъдат обсъждани. В презентацията на изпълнителния директор на ЛИПА Илия Лингорски ще се очертаят добрите практики и трудностите в България.

 

Събитието е част от поредицата форуми, организирани от ELFпрез м.април 2011 година, във Виена (Австрия), Загреб (Хърватска), Варшава (Полша) и Любляна (Словения). Повече информация може да бъде намерена в сайта на ELF.

 

Презентацията на Илия Лингорски ще бъде достъпна в секция „Публикации” на сайта ни.

 

Снимки от събитието на ELF в Правец можете да видите ТУК.