Избрано от редакторите Събития

Н.В. Симеон Втори в Моделът на успеха: Ако един успее, цялото общество успява

Н.В. Симеон Втори в Моделът на успеха: Ако един успее, цялото общество успява 16 февруари, 2012Коментирай

„…Мисля, че не бива да се търси и показва онова, което сваля надеждите или позитивната енергия. Трябва да сме по-динамично настроени, защото, ако един успее, цялото общество успява. Хората трябва да се идентифицират с успелия, той да бъде даван за пример и децата да се опитват да станат като него.” Това е част от интервюто на Н.В. Симеон II, включено в книгата „Моделът на успеха”, която бе представена снощи в НДК.

 

Изданието се реализира по идея на Анатоли Георгиев – основател на фондация „Училище за успех” и търговски директор на Глобул, в партньорство с журналистите Емил Спахийски и Георги Стайков. Книгата излиза по повод 22 години от демократичните промени в България и включва интервюта с 22-ма българи от различни сфери на обществения живот, които разказват за своите лични формули на успеха, преодоляните трудности и постигнатото.

 

„Трябва повече да вярваме в себе си, да говорим повече за успеха, защото това винаги е нещо положително и увлича останалите“, заяви Негово Величество в обръщението си към присъстващите, като изрази задоволство, че толкова различни личности от много сфери са се събрали, за да споделят общи ценности.

 

В интервюто му, публикувано в книгата, Царят разказва още:

 

„В други страни – хайде не бива да се обобщава, но е така в повечето случаи – хората се гордеят с преуспял сънародник, а не се опитват да го „върнат в казана“. Аз ви казах, че този негативизъм го забелязах още като се върнах в България. Преди да направиш каквото и да е, вече има сума изказвания, които да неутрализират какъвто и да е ентусиазъм. Ама, да допринесеш ти, сам да се захванеш и да опиташ – това го няма.”

 

В изданието са включени интервюта с  Ралица Василева от CNN, Калоян Махлянов –Котоошу, шахматистката Антоанета Стефанова, фоторепортера на “Труд” Олег Попов, бизнес дамите Саша Безуханова и Цветелина Бориславова, продуцента Магърдич Халваджиян, депутата Петър Курумбашев, световният щампион по плуване Петър Стойчев, бившия премиер Сергей Стнишев, и настоящия – Бойко Борисов, както и с други публични личности от различни сфери.

 

Представянето на книгата снощи събра над 400 политици, представители на бизнеса, общественици, журналисти, спортисти, хора на изкуството.

 

Цялата печалба от продажбата на “Моделът на успеха 22” е предназначена да подпомогне образованието на деца в неравностойно положение.

 

Пълният текст на интервюто на Н.В. Симеон II можете да прочетете в сайта kingsimeon.bg.

 

Повече информация за книгата ще откриете ТУК.

 

Снимка: kingsimeon.bg