Общи новини

ELF Thinking Aloud събитие се състоя в София

ELF Thinking Aloud събитие се състоя в София 13 юни, 2021

Европейският либерален форум и Либералният институт за политически анализи  организираха лекция на Максим Бехар на тема: „Либерални лидери на бъдещето – нека ги създадем сега“. Събитието е част от поредицата “Thinking Aloud”, която Европейският либерален форум стартира през 2021 г.

Г-н Бехар е световно известен експерт по връзки с обществеността, предприемач и писател, възпитаник на Харвард Кенеди. Той е основател и главен изпълнителен директор на M3 Communications Group, Inc., бивш президент на Международната организация за консултантски комуникации (ICCO) и настоящ президент на Асоциацията на Световния комуникационен форум със седалище в Давос, Швейцария. Той е въведен в Глобалната зала за слава на PR в Лондон и също така е отличен с много титли, сред които най-добрият PR специалист в Европа за 2020 г. от PR Week, глобален изпълнителен директор на годината от The International Stevie Awards и комуникатор на десетилетието от Индийската асоциация на бизнес комуникациите.

По време на изложението си г-н Максим Бехар изтъкна, че има два важни фактора, които преобърнаха живота ни през последната една година – социалните медии и пандемията. От една страна социалните медии съществуват почти 15 години и не би трябвало да са голям фактор за настоящите промени, но те се развиват толкова бързо, че започнахме да ги откриваме в съвсем нова роля.

Милиони хора, които използваха социалните медии доста пасивно – само за да четат новини или да се забавляват, започнаха да ги използват много активно като инструмент на реални и основни комуникации за споделяне и разпространение на идеи. Дори само този факт промени ролята на социалните медии и по време на пандемията ги превърна в активен инструмент за комуникация.

Той обърна внимание, че в тази обстановка вземането на решения е ключов фактор на лидерството,  като подчерта, че „Най-лошото решение е липсата на решение”.

Без значение от платформата – Zoom, MS Team, WebEx или Go-to-meetings, това е нашият живот днес – на видео и чрез комуникация от разстояние. И стигаме до най-важната промяна в нашата реалност – необходимостта от нов начин на лидерство.

Съществуват опасения, че липсват лидери в съвременния свят и много малък брой хора, които могат да ни дадат рецептата как да направим цялата среда много по-добро място за растеж, образование и изграждане на нови лидери…

Лекцията се състоя в градината на двореца „Врана“ и специален гост беше Н.В. Цар Симеон II.

На събитието присъстваха лектора на УНСС проф. Димитър Димитров, бившите министри Гергана и Соломон Паси и др.